Sosyal Medya

Güncel

TSK’nın sadece yüzde 40’ı temizlendi

TSK içindeki ByLock kullanıcılarına ilişkin titiz bir çalışma yapılıyor ancak güvenlik kaynakları bu zaman kadar FETÖ ile irtibatlı olanların yüzde 40'nın temizlendiğini söylüyor.



Türkiye gazetesinden Nuri Elibol'un haberine göre, TSK’nın 2016 AÄŸustos şûrasında terfi ettirilen iki tuÄŸgeneralin, daha sonra yapılan incelemede, By-Lock kullanıcısı olduÄŸu tespit edildi. DeÅŸifre olduklarını anlayan tuÄŸgenarallerden birisi kendiliÄŸinden emekli olurken diÄŸeri ile ilgili ihraç kararının alınması bekleniyor. 

BYLOCK'CU GENERALLER 

Ayrıca 4 generalle ilgili Genelkurmay ve Millî Savunma Bakanlığının araştırma yaptığı, toplamda 6 general ve amiralin ByLock kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca bazı generallerin yakınlarının da ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkarıldı.

TSK İÇİNDE TOPLAM FETÖ'CÃœLERÄ°N ANCAK YÃœZDE 40'I TEMÄ°ZLENDÄ°

TSK’da bugüne kadar Jandarma hariç 5 bin personel FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle ihraç edildi. Ancak astsubaylar dâhil ByLock listelerinde 8-10 bin kiÅŸinin daha olduÄŸu biliniyor. Bu kiÅŸilerin FETÖ’ye doÄŸrudan veya dolaylı baÄŸlantılı oldukları tahmin ediliyor. Güvenlik birimlerine göre, TSK’daki FETÖ’cülerin ancak yüzde 40’ı temizlenebildi. Kalanların kritik görevdeki personel olmadığı deÄŸerlendiriliyor.

Ä°KÄ°NCÄ° BÄ°R KALKIÅžMA YAPAMAZLAR AMA...

TSK içinde kalan FETÖ’cülerin bir araya gelerek ikinci bir darbeye kalkışma ihtimal ve imkânları bulunmadığı belirtilirken, bu kiÅŸilerin kendilerine ait silahları kullanarak ve üniformanın saÄŸladığı avantajlarla siyasi suikasta giriÅŸme ihtimalinin olduÄŸu belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.